ΓΑΛΛΙΑ: Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης- Έβαλαν φωτιά μετά τις μαχαιριές-VIDEO

ΓΑΛΛΙΑ: Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης- Έβαλαν φωτιά μετά τις μαχαιριές-VIDEO

Φριχτό έγκλημα στη Γαλλία, με τους δράστες να μαχαιρώνουν ηλικιωμένη γυναίκα η οποία επέζησε του Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια να παραδίδουν στις φλόγες το σπίτι της, με τις Αρχές να πιστεύουν ότι κίνητρο ήταν το θρησκευτικό μίσος.

Στα χέρια της γαλλικής Αστυνομίας, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης (27/3) δύο ύποπτοι, σύμφωνα με το Euronews, οι οποίοι φέρονται να μαχαίρωσαν έντεκα φορές την 85χρονη Μιρέιλ Νολ και να έκαψαν το διαμέρισμα της στο Παρίσι.

Το φρικτό έγκλημα προκάλεσε την αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας, με τον Φρανσίς Καλιφάτ, εκπρόσωπο των Γαλλικών Εβραϊκών Θεσμών να αναφέρεται σε τρομακτικό περιστατικό εν έτει 2018, ενώ αναμένει μαι απολύτως διαφανή έρευνα για να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση σιωπηρής διαμαρτυρίας στην πλατεία Νασιόν του Παρισιού, απηύθυναν οι γαλλικές εβραϊκές οργανώσεις.

Με δημοσίευση του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε την “απόλυτη προσήλωση του” στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews:

https://www.youtube.com/watch?v=yIhT3zJhAuE

Επιμέλεια Χ. Ζήνωνος

*Κεντρική φωτοφραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Αβέρωφ 2028: Πατά το κουμπί και αιφνιδιάζει τον ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιστρέφει σε μια μάχη που για τον ίδιο ουδέποτε έκλεισε πραγματικά. Τρία χρόνια μετά τις Προεδρικές του 2023, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ ετοιμάζεται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία της Δημοκρατίας, ανοίγοντας πολύ νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν το κεφάλαιο του 2028 και μαζί μια δύσκολη συζήτηση στο εσωτερικό της παράταξης της οποίας ηγήθηκε για μία δεκαετία.

BEST OF TOTHEMAONLINE