Στην Αστυνομία όσοι δημοσιεύουν φωτογραφίες ή τηλέφωνα του Πάτερ

Στην Αστυνομία όσοι δημοσιεύουν φωτογραφίες ή τηλέφωνα του Πάτερ

H Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι παρακολουθεί με προσοχή τη δημόσια συζήτηση σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, για το θάνατο νεαρής, και παρατηρεί ότι, ορισμένες αναρτήσεις διακατέχονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Είναι εύκολο, σημειώνει, υπό τέτοια φόρτιση, να δημοσιευτούν και προσωπικά δεδομένα που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον ενημέρωσης του κοινού.

"Ενημερώνω και προειδοποιώ το κοινό να μη δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει τέτοια δεδομένα. Μέσα ενημέρωσης ή πολίτες που έχουν δημοσιεύσει δεδομένα όπως τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση προσώπων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση αυτή, καλούνται όπως τα 'κατεβάσουν'", προσθέτει.

"Σε περίπτωση που διαπιστώσω τέτοιες δημοσιεύσεις, θα ασκήσω τις εξουσίες που μου παρέχει ο νόμος για να αφαιρεθούν και θα τις παραπέμψω στην Αστυνομία", συμπληρώνει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Οι έξι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ για την επαρχία Λάρνακας- Ολοκληρώθηκε η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη

Η Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε απόψε, εξέλεξε τους έξι υποψήφιους και υποψήφιες του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία, για την επαρχία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE