Bόμβα εξερράγη στην Ευελπίδων - Μισό κιλό μαύρο μπαρούτι

Bόμβα εξερράγη στην Ευελπίδων - Μισό κιλό μαύρο μπαρούτι

Βρέθηκαν τελικά τα υπολείμματα αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού χαμηλής ισχύος, που εξερράγη στην Ευελπίδων, και για τον οποίο η ΕΛΑΣ αρχικά δήλωνε άγνοια.

Με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη ανέλαβε ο Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Ο μηχανισμός περιείχε μισό κιλό μαύρο μπαρούτι, και τοποθετήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένδειξη συμνπαράστασης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Αργά το βράδυ της Τρίτης (27/03) αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο, όπου υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών.

Σημειώνεται ότι αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών, προχωρώντας βομβιστική επίθεση, χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ στην ΕΛΑΣ φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.

Από skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE