ΙΣΡΑΗΛ: Απειλούν να πυροβολήσουν Παλαιστίνιους αν παραβιάσουν τα σύνορα

ΙΣΡΑΗΛ: Απειλούν να πυροβολήσουν Παλαιστίνιους αν παραβιάσουν τα σύνορα

Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ Γκάντι Άισενκοτ προειδοποίησε σήμερα ότι οι στρατιώτες θα ανοίξουν πυρ, αν οι Παλαιστίνιοι πλησιάσουν με απειλητικό τρόπο τα σύνορα στη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (29/3) στη Γάζα.

Η παλαιστινιακή «Ημέρα της Γης» αυτή την Παρασκευή ανοίγει μια περίοδο κινητοποιήσεων που θα διαρκέσουν πολλές εβδομάδες και πραγματοποιούνται για να θυμηθούν τους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη διάρκεια του πολέμου του 1948, οπότε ιδρύθηκε και το κράτος του Ισραήλ.

Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαΐου, μία ημέρα αφού το Ισραήλ κήρυξε την ανεξαρτησία του πριν από 70 χρόνια.

Η Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έχει ζητήσει από τους Παλαιστίνιους να στήσουν καταυλισμούς και να πραγματοποιήσουν πορεία προς θέσεις του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων μεταξύ του θύλακα και του Ισραήλ.

«Δεν θα παραδώσουμε ποτέ τη γη μας, η οποία έχει ποτιστεί από το αίμα των πατεράδων και των παππούδων μας», τόνισε ο Χαλίλ αλ Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.