Απειλές Οζερσάι: 'Αν οι Ε/κ προσπαθήσουν να σταματήσουν τους Τ/κ στις γεωτρήσεις θα προκύψει κρίση'

Απειλές Οζερσάι: 'Αν οι Ε/κ προσπαθήσουν να σταματήσουν τους Τ/κ στις γεωτρήσεις θα προκύψει κρίση'

Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αρχίσει γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το ίδιο θα πράξει και η τουρκοκυπριακή πλευρά, είπε την Πέμπτη 29/3 ο «υπουργός εξωτερικών» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι, και υποστήριξε ότι σε περίπτωση που η ελληνοκυπριακή πλευρά προσπαθήσει να παρεμποδίσει την τουρκοκυπριακή πλευρά τότε θα ξεσπάσει κρίση.
 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα επί των φυσικών πόρων του νησιού.

Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν επί του ζητήματος αυτού, είτε η καθεμιά θα κάνει τις δικές της ενέργειες για το ίδιο πράγμα, είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.

Ανέφερε παράλληλα πως αν οι Ε/κ ξεκινήσουν γεωτρήσεις, θα ξεκινήσουν και οι Τ/κ και αν προσπαθήσουν να τους σταματήσουν με την χρήση ισχύος, τότε θα προκύψει κρίση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Η Κύπρος ετοιμάζεται για την Προεδρία: Την Κυριακή ο ΠτΔ παρουσιάζει το πρόγραμμα εργασίας και λογότυπο

Το πρόγραμμα εργασίας της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ παρουσιάζει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.