Ζαχαρίου-ΔΗΣΥ: «Βάζουν κόσμο πάνω στο κεφάλι μας»- Στα κατεχόμενα για αμβλώσεις

Ζαχαρίου-ΔΗΣΥ: «Βάζουν κόσμο πάνω στο κεφάλι μας»- Στα κατεχόμενα για αμβλώσεις

Τη δική του θεώρηση περί αποποινικοποίησης των αμβλώσεων κατέθεσε και ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου στην Ολομέλια της Παρασκευής 30/3.

 

Εξήγησε ότι όταν άκουσε πως το θέμα πήγε από την Επιτροπή Νομικών στην Επιτροπή Ανθρ. Δικαιωμάτων παραξενεύτηκε και διερωτήθηκε: «Τι σκέφτηκαν πάλι οι συναδέλφισσες και θα βάλουν τον κόσμο πάνω στο κεφάλι μας;».

Ανέφερε όμως πως αφού πρώτα μίλησε με τη Στέλλα Κυριακίδου και γυναικολόγους πείστηκε ότι πρέπει να υπερψηφιστεί η αποποινικοποίηση των αμβλώσεων.

Τόνισε πως στην απόφαση του έπαιξε ρόλο ο αυξημένος αριθμός γυναικών που  μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, σε αμφιβόλου ποιότητας νοσηλευτήρια.

‘Να μη μείνουμε ως εδώ’ είπε. Προσθέτοντας ότι το θέμα χρίζει περαιτέρω διαβούλευσης.

 

Διαβάστε επίσης: ΚΟΥΚΟΥΜΑ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: «Κάποιοι αρνούνταν τη συζήτηση...για να μη δυσαρεστηθεί ο Αρχιεπίσκοπος»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

«Καμπανάκι» στη Βουλή: Κρίσιμη η συνεργασία με Τ/κ για τον αφθώδη πυρετό - Προειδοποιήσεις για νέο κύμα

Την ανάγκη για συντονισμό δράσης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού, μαζί με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανέδειξαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη, τόσο οι η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και λειτουργοί του κράτους, όσο και Βουλευτές και εκπρόσωποι αγροτικών οργανώσεων.