ΑΚΚΙΟΥΓΙΟΥ: Θεμέλιος λίθος στον πυρηνικό σταθμό - Παρόντες οι Πούτιν-Ερντογάν

ΑΚΚΙΟΥΓΙΟΥ: Θεμέλιος λίθος στον πυρηνικό σταθμό - Παρόντες οι Πούτιν-Ερντογάν

Την Τρίτη (3/4) θα κατατεθεί ο θεμέλιος λίθος στον πυρηνικό σταθμό στο Άκκιουγιου δήλωσε ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ λέγοντας ότι αυτό θα τοποθετήσει την Τουρκία «στην πρώτη κατηγορία στον τομέα της ενέργειας».

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανέφερε ότι ο πυρηνικός σταθμός είναι ένα όνειρο 60 χρόνων για την Τουρκία και ο θεμέλιος λίθος θα κατατεθεί παρουσία των Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σήμερα, συνέχισε, υπάρχουν παγκοσμίως 450 πυρηνικοί σταθμοί και περισσότεροι από 55 κατασκευάζονται.

Με την τελετή του θεμέλιου λίθου η Τουρκία θα γίνει πυρηνική δύναμη για να φτάσει τον στόχο μιας «Μεγάλη και δυνατής Τουρκίας» (σύνθημα του Τούρκου Προέδρου και του ΑΚΡ) και θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα ώστε να ανέλθει σε μια άλλη κλίμακα με ποικιλία πηγών σε τεχνολογική επίπεδο και ανεξάρτητη, συνεχόμενη παροχή ενέργειας, δήλωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Κυπριακό: Νέα κινητικότητα στον ορίζοντα - Συγκρατημένη αισιοδοξία στη Λευκωσία - Το μεγάλο ζητούμενο

Νέα κινητικότητα καταγράφεται στο Κυπριακό, με τη Λευκωσία να επιχειρεί να αξιοποιήσει το παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργείται μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών και την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE