ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Σε διαβούλευση με την ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ για την «Καλυψώ» η Κυβέρνηση

ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Σε διαβούλευση με την ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ για την «Καλυψώ» η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση είναι σε διαβούλευση με την κοινοπραξία ΕΝΙ-Total, τόσο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο «Καλυψώ», όσο και για τα επόμενα βήματα του ερευνητικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης για τον EuroAsia Interconnector, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς της ΕΝΙ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η ιταλική εταιρεία είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παίκτες στην περιοχή, τόσο σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, όσο και σε γειτονικές χώρες.

Η ΕΝΙ «έχει πάρα πολλά τεμάχια, για τα οποία συζητάμε μαζί τους το ερευνητικό τους πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με τον αγωγό EastMed, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για μέρος των λεπτομερών τεχνικών μελετών που απαιτούνται, συνολικής δαπάνης ύψους €35 εκ.

«Είναι το δεύτερο από τρία έργα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία συμμετέχει η Κύπρος. Προσδοκούμε η κοινοπραξία να προχωρήσει πλέον με τις λεπτομερείς τεχνικές μελέτες, όπως είχαμε προγραμματίσει» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE