ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από σφαίρες τζιχαντιστών

ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από σφαίρες τζιχαντιστών

Τέσσερις χριστιανοί έπεσαν νεκροί τη Δευτέρα (2/4) από τις σφαίρες αγνώστων στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, γνωστοποίησε η αστυνομία, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση διαπράχθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Τρία μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο στο οποίο επέβαιναν (...) δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, ο Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης χριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα στοχοθετήθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους», διευκρίνισε ο Ανσάρι.

Ένα παιδί επίσης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Ο βραχίονας του ΙΚ στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με τη SITE, μια οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ιστοτόπων.

Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών.

Τον Δεκέμβριο δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα σε εκκλησία στην Κουέτα με αποτέλεσμα εννιά άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι περίπου δέκα να τραυματιστούν.

Οι χριστιανοί δεν ξεπερνούν το 2% του πληθυσμού των 200 εκατομμυρίων Πακιστανών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μουσουλμάνοι, και καταγγέλλουν συχνά ότι υφίστανται διακρίσεις και βία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος: Εκτός ατζέντας της Συνόδου ο Τυχικός – «Δεν υπάρχει καν σκέψη παύσης»

Σαφές μήνυμα ότι το θέμα του Επισκόπου Τυχικού δεν θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου στις 23 Ιουνίου έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, απορρίπτοντας παράλληλα τα περί άδικης δίκης που προβάλλουν υποστηρικτές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE