ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκλεισμός-σοκ για Απόλλωνα, πρόκριση για Ανόρθωση, ΑΕΚ, Δερύνεια και Ολυμπιάδα

Αποκλεισμός-σοκ για Απόλλωνα, πρόκριση για Ανόρθωση, ΑΕΚ, Δερύνεια και Ολυμπιάδα

Η Ανόρθωση δυσκολεύτηκε στο Κλειστό «Νίκος Σολωμονίδης» αλλά πήρε με δεύτερη νίκη την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών τη Μεγάλη Τρίτη απέναντι στην Robo Markets ΑΕΛ.

Οι «γαλάζοκίτρινες» ολοκλήρωσαν με αξιοπρεπή εμφάνιση τη σεζόν.

Πραγματικό ντέρμπι το πρώτο σετ με την Robo Markets ΑΕΛ να αποδίδει εξαιρετικά απέναντι στις πρωταθλήτριες. Ωστόσο, η «Μεγάλη Κυρία» πήρε το σετ με 22-25 και πέτυχε το 0-1 μέσα στη Λεμεσό.

Η Ανόρθωση έλεγξε τον αγώνα και το δεύτερο σετ και παρά την πίεση που δέχθηκε από τις «γαλαζοκίτρινες» κέρδισε με 20-25 και εξασφάλισε την πρόκριση τα ημιτελικά.

Οι πρωταθλήτριες ήταν καλύτερες και στο τρίτο σετ ολοκληρώνοντας τη διαδικασία πρόκρισης κερδίζοντας με 18-25 και τον αγώνα 0-3 σετ.

«ΝΙΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ»: Robo Markets ΑΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 0-3 (22-25, 20-25, 18-25).

Robo Markets ΑΕΛ (ΣΠ. ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ): Σπύρου, Βόρονα, Κωνσταντινίδου, Σαγιά,Κχαταρασβίλι, Παύλου – Λίμπερο: Αραούζου – Αλλαγές: Nτόντσουκ, Πεχλιβάνη, Κατσουνωτού.

AΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Πατσέκο, Σταυρινίδου, Βασιλείου, Καετάνο, Χριστοπούλου, Μπούραζερ – Λίμπερο: Δαϋίδ. –Αλλαγές: Kakoyr;h, Kόρντουν, Χριστοδούλου.

Με συνοπτικές διαδικασίες στα ημιτελικά

«ΚΙΤΙΟΝ»: ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ (25-10, 25-05, 25-14)

Με συνοπτικές διαδικασίες η Τεχνοοικία ΑΕΚ πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας.

Με δεύτερη νίκη 3-0 επικράτησε τη Μεγ. Τρίτη του Εθνικού Λατσιών και ετοιμάζεται για τις μεγάλες μάχες του Κυπέλλου.

Ο φιλότιμος Εθνικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις αφήνιονταε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε δυσκολίες και κέρδισε τα δυο πρώτα σετ με 25-10, 25-05 και με το 2-0 βρέθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στο τρίτο σετ η ομάδα των Λατσιών προσπάθησε πολύ, αλλά τελικά η Τεχνοοικία ΑΕΚ κερδισε με 25-14 και κέρδισε αγώνα και πρόκιση.

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ (Ι. ΚΟΥΜΗΣ): Νατ. Στυλιανού,Καρπεντιέρ, Δημητρίου, Μάγκντιτς, Ριπνάγια, Ριαλά –Λίμπερο1: Μοσφιλιώτη, Λίμπερο 2: Kαπιτανή.

ΕΘΝΙΚΟΣ Λ. (ΕΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ): Ασσιώτου, Ττέκκη, Χριστοδούλου Παντελίδου Λουκά, Σολωμή – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Ειρ. Ιωάννου, Καρακώστα, Κ. Μοσφιλιώτη, Κέζου.

Η σπουδαία Αναγέννηση στα ημιτελικά, απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου Απόλλωνα!

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ 3-1 (20-25, 26-24, 25-23,25-17)

Η έκπληξη ολοκληρώθηκε. Η σπουδαία Αναγέννηση Δερύνειας με τη συμπαράσταση 200 οπαδών της πέτυχε δεύτερη νίκη και τη Μεγάλη Τρίτη 03 Απριλίου 2018 «πέταξε» έξω από τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών τον κάτοχο του τίτλου Απόλλωνα.

Οι «πράσινες» εντυπωσιακές κέρδισαν με 1-3 σετ και στους «4» θα αντιμετωπίσουν στις 11 και 17 Απριλίου 2018 σε διπλούς αγώνες την Τεχνοοικία ΑΕΚ για μια θέση στον Τελικό.

Η Αναγέννηση προκρίνεται για τρίτη φορά στα ημιτελικά αφού οι άλλες δυο ήταν το 1976 όταν απέκλεισε την τότε πρωταθλήτρια ΕΠΑ Λάρνακας και το 1986 όταν στα προημιτελικά απέκλεισε τον Απόλλωνα.

Για τις «γαλάζιες» που πληγώθηκαν από τις πολλές απουσίες στο τέλος της σεζόν ολοκληρώθηκε η χρονιά στη Δερύνεια, μένοντας εκτός ημιτελικών μετά από 7 χρόνια.

Αμφίρροπο ήταν το πρώτο σετ με τον Απόλλωνα να αποδεικνύει τις δυνατότητές του κερδίζοντας το σετ 20-25 ανοίγοντας το σκορ σε σετ που κράτησε 25 λεπτά.

Μαχητική η Αναγέννηση έχασε σε κάποιες λεπτομέρειες. Η ομάδα του Στ. Φραγκέσκου διατηρούσε σταθερό προβάδισμα πέντε πόντων στο σετ.

Δραματικό το δεύτερο σετ, αφού καμιά εκ των δυο ομάδων δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ.

Τελικά, μετά από σπουδαία μάχη που κρίθηκε στους έξτρα πόντους η Αναγέννηση επικράτησε με 26-24 σε 32 λεπτά και πήρε ξανά τα ηνία της πρόκρισης.

Ο Απόλλων προηγήθηκε με 24-21, αλλά εκεί μίλησε η εμπειρία των Γκρίπαν και Μάγνι που ανέτρεψαν τα δεδομένα και οδήγησαν την Αναγέννηση στη νίκη.

Η Αναγέννηση δεν λάθεψε και ολοκλήρωση την έκπληξη αφού προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Οι Λεμεσιανές προηγήθηκαν με 11-12, αλλά οι «πράσινες» με τη βοήθεια των 200 περίπου οπαδών τους προηγήθηκε 16-11 για να «καθαρίσει» με 25-23 να προηγηθεί με 2-1 και να προκριθεί.

Το τρίτο σετ ήταν τυπικής διαδικασίας με την Αναγέννηση να μην αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να κερδίζει με 25-17 και να κερδίζει με 3-1 σετ.

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Γκρίπαν, Δημητρίου, Μπράουν, Μάγνι, Ευσταθίου, Αντωνίου – Λίμπερο: Οικονόμου. – Αλλαγές: Παπαγιάννη.

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Mπρλέτιτς,Βέλνοβα, Ντουντνίκοβα, Μανίταρου, Χαραλάμπους, Λεωνίδου – Λίμπερο: Ζακχαίου. – Αλλαγές: Ιωαννίδου, Σιμανόφσκι.

Απόδραση με πρόκριση από το Αυγόρου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓ. – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.1-3 (25-23, 16-25, 18-25, 21-25)

Σπουδαία ανατροπή και πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Γυναικών Α΄ Κατηγορίας πέτυχε η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, που ανέτρεψε την ήττα 2-3 που δέχθηκε στην έδρα της προ εβδομάδας και κέρδισε το ΘΟΙ στο Αυγόρου με 3-1 σετ, εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

Στους «4» η ομάδα του Χρ. Σιαντρή θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες στις 11 και 17 Απριλίου 2018 την πρωταθλήτρια Ανόρθωση.

Το ΘΟΙ προηγήθηκε, αλλά δεν μοπόρεσε να ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση και αποχαιρέτησε τη σεζόν.

Η παράδοση που θέλει τις δυο ομάδες να προσφέρουν αμφίρροπα παιχνίδια συνεχίστηκε και στο πρώτο σετ με το ΘΟΙ να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της στους τελευταίους πόντους και να κερδίζει με 25-23 βάζοντας βάσεις πρόκρισης.

Εντελώς αλλαγμένη η Ολυμπιάδα στο δεύτερο σετ επιβλήθηκε κατά κράτος, κέρδισε με 16-25, ισοφάρισε σε 1-1 Κι αναπτέρωσε τις ελπίδες πρόκρισης.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Ολυμπιάδα επιβλήθηκε στα άλλα δυο σετ με 18-25 και 21-25 , κέρδισε με 1-3 σετ τον αγώνα και «πέταξε» για τους «4».

ΘΟΙ ΑΥΓ. (Λ. ΝΟΒΑΚΩΦ): Χαραλάμπους, Παπαδόπουλου, Κωνσταντίνου, Χρίστου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου- Λίμπερο: Κούτα. – Αλλαγές: Χρυσάνθου.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (ΧΡ. ΣΙΑΝΤΡΗΣ): Γ. Μαραγκού, Κολοκοτρώνη, Οικονομίδου ,Ντίπερν, Χαραλάμπους, Προκοπίου –Λίμπερο: Χρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Ψιλογένη, Κωνσταντίνου.

Πηγή: volleyball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top