Οικολόγοι για Συνεργατισμό: «Πάλι ο λαός θα πληρώσει το "μάρμαρο"»

Οικολόγοι για Συνεργατισμό: «Πάλι ο λαός θα πληρώσει το "μάρμαρο"»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον Συνεργατισμό και την κίνηση της κυβέρνησης.

Αναλυτικά:

Οι κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τον Συνεργατισμό, έρχονται ετεροχρονισμένα και στόχο έχουν να μετριάσουν τα προβλήματα που οι πολιτικές της έχουν δημιουργήσει.

Και για να απαντήσουμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που κάλεσε όσους διαφωνούν να εξετάσουν τις ευθύνες όσων έπαιρναν αποφάσεις πριν από το 2013, θέλουμε να θυμίσουμε ότι και πριν το 2013 το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ασκούσε τη δέουσα κριτική στην τότε ηγεσία του Συνεργατισμού. Αλλά και όταν πάρθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις του 2013-2014 εμείς είχαμε προβλέψει τη σημερινή κατάληξη και είχαμε αναλόγως διαφοροποιηθεί. Άλλοι είναι αυτοί που ενώ εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση και άναψαν το πράσινο φως στους σχεδιασμούς της, τώρα την κατακρίνουν εκ των υστέρων.

Όμως σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση είναι αναμφίβολο πως η κυβερνητική αδράνεια και οι χειρισμοί χωρίς σχεδιασμό, οδήγησαν στην εκροή καταθέσεων και στην ανάγκη περαιτέρω στήριξης του Συνεργατισμού.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όσα πράττει και για όσα μόνη σχεδιάζει να πράξει η κυβέρνηση. Πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να αντιληφθούν πως ο Συνεργατισμός είναι δημόσια περιουσία και όχι ιδιοκτησία τους, για να ξεχωρίζουν το χρέος και να το αγοράζει το δημόσιο και να πουλούν μισοτιμής τις καταθέσεις, την περιουσία και τα εξυπηρετούμενα δάνεια στους φίλους επενδυτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE