ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Οικονομικό σαμποτάζ» στον Συνεργατισμό

ΚΥΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Οικονομικό σαμποτάζ» στον Συνεργατισμό

Τις απόψεις της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου περί των εξελίξεων στον Συνεργατισμό κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ανδρέα Πιμπίσιη («Ο Φιλελεύθερος») ο κ. Προδρόμου μίλησε για «οικονομικό σαμποτάζ», καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι πρόκειται για στοίχημα ολόκληρης της χώρας, ενώ τόνισε ότι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα λειτουργεί από το 2013 με κεφάλαια που ανήκουν στο κράτος.

Το σημαντικό, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, είναι ότι στη δημόσια διεθνή και διάφανη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, εκδηλώθηκε σημαντικό ενδιαφέρον.

«Είναι πραγματικά κρίμα την ώρα που κάποιοι από το εξωτερικό ενδιαφέρονται να βάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια κεφάλαια, εμείς εδώ να αρχίζουμε να υποσκάπτουμε», κατέληξε.

Η έντονη ψιθυρολογία, οι ανεύθυνες φήμες αλλά ακόμα και οι απερίσκεπτες πολιτικές δηλώσεις σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, οδήγησαν σε δημιουργία ανησυχιών προς το καταθετικό κοινό, οδηγώντας σε «οικονομικό σαμποτάζ».

Συνέστησε δε, ψυχραιμία και υπομονή, προκείμενου να ληφθούν κατάλληλες και ωφελιμότερες για το δημόσιο συμφέρον, αποφάσεις για να περάσει η Συνεργατική στην νέα κατάσταση πραγμάτων και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του όλου συστήματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

LIVE: Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο, «παραβίασαν την εκεχειρία» λέει η Χεζμπολάχ και απαντά με ρουκέτες

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ιράν προετοιμάζονται για συνομιλίες στο Πακιστάν, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον Λίβανο, όπου στις επιθέσεις της Τετάρτης σκοτώθηκαν πάνω από 300 άνθρωποι, ανάμεσά τους 33 παιδιά. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Ιρανοί διαπραγματευτές έφτασαν στο Ισλαμαμπάντ. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE