Ακιντζί: «Η πάροδος του χρόνου εδραιώνει τη διαίρεση»

Ακιντζί: «Η πάροδος του χρόνου εδραιώνει τη διαίρεση»

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι ως ο εκλελεγμένος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, δεν συμπεριφέρεται με τρόπο που να αποκλείει την προοπτική λύσης του Κυπριακού.



Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι η πάροδος του χρόνου εδραιώνει τη διαίρεση του νησιού και καθιστά πιο δύσκολη την εξεύρεση λύσης. Είπε ακόμα ότι είναι φυσικό να εκφράζει τις ανησυχίες του πριν την επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε επικρίσεις για την τοποθέτησή του ότι το Κυπριακό βρίσκεται σε κομβικό σημείο, υπενθύμισε ότι ηγέτης ε/κ κόμματος πριν από λίγες μέρες είπε ότι αν δεν γίνει κάτι, η διαίρεση θα καταστεί μόνιμη σε δύο χρόνια, κατά τα λεχθέντα του κ. Ακιντζί.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ακόμα ότι η επίτευξη λύσης δεν είναι δυνατή μόνο με τις προσπάθειες των Τ/κ, προσθέτοντας ότι και η ε/κ πλευρά και όλες οι άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE