Γιόρτασαν την Ανάσταση με... μολότοφ - VIDEO

Γιόρτασαν την Ανάσταση με... μολότοφ - VIDEO

Μία παράδοση που υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, τήρησαν οι κάτοικοι του Νέου Κόσμου, την Ανάσταση.

Μετέτρεψαν την νύxτα σε μέρα και με μολότοφ, εκρήξεις και φωτιές, έκαναν τους δρόμους, έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, να μοιάζουν με «εμπόλεμη ζώνη».

Με το που ακούστηκε το Χριστός Ανέστη και άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες... τα βεγγαλικά και οι μολότοφ «έδιναν και έπαιρναν» στον κεντρικό δρόμο.

Κάτοικοι του Νέου Κόσμου και πολίτες από άλλες περιοχές που γνωρίζουν αυτό το μοναδικό έθιμο, συγκεντρώθηκαν σ' ένα ψηλό σημείο σε απόσταση ασφαλείας, προκειμένου να απολαύσουν το θέαμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχαν και δυνάμεις των ΜΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=Nt3oH6OCSpo

protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Συμβούλιο Ασφαλείας: Ανθρωπογενής ο λιμός στη Γάζα – Κρίσιμος ο ρόλος του Κυπριακού διαδρόμου

Όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν σήμερα ότι ο λιμός στη Γάζα είναι μια "ανθρωπογενής κρίση" και προειδοποίησαν ότι η χρήση της λιμοκτονίας ως όπλο πολέμου απαγορεύεται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.