ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΛΩΝΑΣ: Στιγμές αγωνίας -Έκαναν μια ώρα να ανταποκριθούν-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΛΩΝΑΣ: Στιγμές αγωνίας -Έκαναν μια ώρα να ανταποκριθούν-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

21:40 - Στιγμές αγωνίας έζησαν κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού Άλωνα της Πιτσιλιάς.

Ο λόγος ήταν ότι ο σταθμός Παλαιχωρίου που επανδρώνεται από έκτακτους πυροσβέστες και όχι μόνιμο προσωπικό της υπηρεσίας, καθυστέρησε να ανταποκριθεί.

Μαρτυρίες που εξασφάλισε το ThemaOnline αναφέρουν ότι πέρασε τουλάχιστον μια ώρα από την πρώτη κλήση που δέχθηκε η πυροσβεστική.

Μέχρι να φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική, κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά, απομακρύνοντας επικίνδυνα υλικά και γενικά ενεργώντας προληπτικά.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές τέσσερις οικίες (θα ενημερώσουμε αναλυτικά σε νεότερο ρεπορτάζ).

Συνολικά ειδοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα. Τρία από τη Λευκωσία, ένα από το Παλαιχώρι, ένα από την Περιστερώνα και ένα όχημα του Τμήματος Δασών.

Το όλο περιστατικό καταδεικνύει πως ο μηχανισμός ανταπόκρισης σε τέτοιου είδους έκτακτα περιστατικά, πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως. Όπως γνωρίζουμε γυναίκες και παιδία έκλαιγαν στις πρώτες αγωνίωδεις στιγμές που ξέσπασε η πυρκαγία.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-0)

LIVE: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-0)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top