Ακιντζί: ‘Δεν μας βλέπουν στην εξίσωση’

Ακιντζί: ‘Δεν μας βλέπουν στην εξίσωση’

O κατοχικός ηγέτης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε εκ νέου στην συνάντηση της 16ης Απριλίου λέγοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί υποδομή ειρήνης και συνεργασίας.

‘Πρέπει να δημιουργήσουμε την υποδομή της ειρήνης και της συνεργασίας γύρω από αυτό το νησί και την περιοχή του’ ανάφερε αρχικά σε δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί.

‘Είναι απαραίτητο’ συνέχισε, ‘να συναντήσουμε ψυχικά τις πολιτικές για την ενέργεια και την ασφάλεια γύρω από αυτό το νησί’.

Τέλος, ανάφερε πως: ‘Εμείς έχουμε την πρόθεση, πρέπει και οι γείτονές μας στο νότο να κατανοήσουν ότι δεν είναι αποκλειστική ζώνη’ και κατέληξε, ‘δεν μας βλέπουν στην εξίσωση’.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE