Σπέχαρ: 'Ευκαιρία η συνάντηση της 16ης Απρίλιου'

Σπέχαρ: 'Ευκαιρία η συνάντηση της 16ης Απρίλιου'

Η συνάντηση της 16ης Απριλίου είναι μια καλή ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο και να συζητήσουν, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ,  μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί στα κατεχόμενα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Είπε ακόμα ότι θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αργότερα εντός της εβδομάδας.
 
Η κ. Σπέχαρ ανέφερε επίσης ότι είναι ιδιαίτερη ικανοποίηση για τα Ηνωμένα Έθνη που φιλοξενούν τους ηγέτες, στην πρώτη τους συνάντηση από πέρυσι. Θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς προχωρούμε, συμπλήρωσε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE