Με κοινή γραμμή στο κρίσιμο δείπνο – Συνεκλήθη Συμβούλιο Αρχηγών

Με κοινή γραμμή στο κρίσιμο δείπνο – Συνεκλήθη Συμβούλιο Αρχηγών

Την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί συνομιλεί με την τουρκική κυβέρνηση –το πρωί δέχτηκε τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό- η Λευκωσία μαζεύει δυνάμεις.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με ορίζοντα το δείπνο της Δευτέρας (16/4).

Στο σπίτι της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα κουβαλά και τις συμβουλές των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Θα τις ακούσει την Πέμπτη (12/4) στις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να σημειωθεί ότι ο Μουσταφά Ακιντζί πάει με ξεκάθαρες βουλές στο κατά τα άλλα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνο, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει στο «χωρίς ατζέντα».

Ο κατοχικός ηγέτης αναμένεται να καταθέσει όλες τις απόψεις της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς, πράγμα που θα περιπλέξει περαιτέρω την επανέναρξη των συνομιλιών.

Επί τούτου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξοπλιστεί και από το Συμβούλιο Αρχηγών, με σκοπό να εμπλουτίσει με ετοιμότητα τη δική του θέση στο δείπνο, που θα γίνει ενώπιον της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Άλλωστε, τα κοινωνικού χαρακτήρα δείπνα κρύβουν μεγάλες παγίδες για την ελληνοκυπριακή πλευρά και ούτως ή άλλως η εμπιστοσύνη μοιάζει απομακρυσμένη ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE