Δυναμική εφαρμογή για την τήρηση προτύπου παρασκευής χαλουμιού

Δυναμική εφαρμογή για την τήρηση προτύπου παρασκευής χαλουμιού

Την τήρηση προτύπου παρασκευής του χαλουμιού, ζήτησαν οι ποιμνιοτρόφοι από Υπουργό Γεωργίας.

Τη δυναμική εφαρμογή του διατάγματος για την τήρηση του προτύπου παρασκευής του χαλουμιού και την πάταξη του φαινομένου παραγωγής χαλουμιού εκτός προτύπου, καθώς και τη συνέχιση των μέτρων και των κινήτρων που παρέχει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την αύξηση της παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των αιγοπροβάτων ζήτσαν οι εκπρόσωποι ποιμνιοτρόφων από τον αρμόδιο Υπουργό Κώστα Καδή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Καδής είχε συνάντηση με εκπροσώπους ποιμνιοτρόφων για μια σύντομη ανασκόπηση του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας αλλά και της πορείας κατοχύρωσης του χαλουμιού ως προϊόντος Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εγγραφή του χαλουμιού ως προϊόντος ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επεσήμανε ότι μια τέτοια εξέλιξη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει στην οικονομία του τόπου μας.

Διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι έλεγχοι για την τήρηση του προτύπου του χαλουμιού θα συνεχιστούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ στην προσπάθεια για αύξηση της παραγωγής και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των ζώων, πέραν των κινήτρων που παρέχονται, σημαντικό ρόλο αναμένεται να επιτελέσει και η επιστημονική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη γενετική βελτίωση του ζωικού μας πληθυσμού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE