ΚΥΠΡΟΣ: Οικογένεια προσφύγων κοιμάται σε αυτοκίνητο

ΚΥΠΡΟΣ: Οικογένεια προσφύγων κοιμάται σε αυτοκίνητο

Τρία παιδιά με τον 50χρονο πατέρα τους κοιμούνται μέσα σε αυτοκίνητο στην Κύπρο του 2018.

Συγκεκριμένα, από τη Μεγάλη Παρασκευή, ο 8χρονος Αλί, του οποίου η ζωή κινδύνευσε λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου, η 12χρονη Μαρία και ο 14χρονος Μουσταφά κοιμούνται σε αυτοκίνητο φίλου του 50χρονου πατέρα τους, Αγιάντ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πάμπου Βάσιλα («Ο Φιλελεύθερος») ο Αγιάντ θέλει να επανενώσει την οικογένεια με τη μητέρα των παιδιών του που βρίσκεται στη Γερμανία.

Πώς κατέληξαν στο αυτοκίνητο; Η οικογένεια, μετά το περιστατικό στην Κοφίνου, διέμενε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας με τη βοήθεια του κράτους.

Ωστόσο, ζητήθηκε από τον πατέρα να εξεύρει κατοικία για να στεγασθούν, καθώς θα τερματιζόταν η χρηματοδότηση.

Ο 50χρονος Αγιάντ δεν μπόρεσε να βρει λύση με τα 550 ευρώ που λαμβάνει από την Κυπριακή Δημοκρατία, καθότι όσοι ιδιοκτήτες υποστατικών έδειξαν ότι ενδιαφέρονται, ζήτησαν «ντεπόζιτο», δηλαδή ενοίκιο ως προκαταβολή.

Για να εξοικονομήσουν λεφτά για το ντεπόζιτο, οι τέσσερις πρόσφυγες κοιμούνται σε αυτοκίνητο που τους παραχωρείται τη νύχτα, ενώ τη μέρα γυρίζουν σε πάρκα και χώρους στάθμευσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eπιτυχή γεώτρηση στον «Πήγασο» - Προανήγγειλε ανακοινώσεις τη Δευτέρα ο Υπ. Ενέργειας

Eπιτυχή γεώτρηση στον «Πήγασο» - Προανήγγειλε ανακοινώσεις τη Δευτέρα ο Υπ. Ενέργειας

Η τελευταία γεώτρηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στο βυθοτεμάχιο 10 από την Exxon Mobil, στον στόχο Πήγασος, είναι μία επιτυχής γεώτρηση, "την οποία θα ανακοινώσουμε την Δευτέρα", ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE