ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής που 'στρίμωξε' τον Ζάκερμπεργκ - VIDEO

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής που 'στρίμωξε' τον Ζάκερμπεργκ - VIDEO

Με θολές υποσχέσεις και παραδοχές υποκλοπής ακόμη και των δικών του προσωπικών δεδομένων ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του Κογκρέσου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεγκ.

Ο 33χρονος υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία του, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Ερωτηθείς αν τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά "ναι", δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν διερωτήθηκε εύλογα "πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;", ενώ από τη δική του μεριά, ο Ελληνοαμερικανός Τζον Σαρμπάνης, ως εκπρόσωπος των Δημοκρατικών του Μέριλαντ στην Ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, έθεσε ερώτημα προς τον Ζάκερμπεγκ σχετικά με το ποιός τελικά ελέγχει το εκλογικό κοινό.

Ο Σαρμπάνης κατηγόρησε τον Ζάκερμπεργκ για μεροληψία του Facebook υπέρ του προέδρου Τραμπ στις εκλογές του 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=AFs7EcaZSpc

"Ποιος ορίζει το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ; Εμείς ή εσείς; Το Facebook εξελίσσεται σε μια υπερ-δομή που παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ", είπε ο ελληνοαμερικανός βουλευτής.

Ο Σαρμπάνης κατηγόρησε ακόμη τον "Μr. Facebook" πως προώθησε τον Τραμπ 90 φορές περισσότερο σε σχέση με τη Χίλαρι μέσα από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα ανέφερε πως μέσα στο 2016 εμφανίστηκαν 5.9 εκατ. διαφημιστικές καταχωρίσεις υπέρ του Τραμπ, έναντι 66.000 υπέρ της Κλίντον.

Από τη δική του μεριά ο Ζάκερμπεργκ ανέφερε πως το Facebook προσέφερε τις διαφημιστικές του υπηρεσίες και στους δύο υποψηφίους χωρίς να υπάρχει μεροληψία. O CEO του Facebook απέφυγε να προχωρήσει σε περαιτέρω ανάλυση των δεδομένων.

news247.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top