ΓΑΖΑ: Νέες συγκρούσεις Παλαιστινίων-Ισραηλινών

ΓΑΖΑ: Νέες συγκρούσεις Παλαιστινίων-Ισραηλινών

Τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή (13/4) στα σύνορα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Ισραήλ στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και του ισραηλινού στρατού για τρίτη συνεχόμενη Παρασκευή.

Διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν λάβει θέσεις κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες από τις σφαίρες που έριξαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ένας από τους τραυματίες φέρεται να είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE