ΙΡΑΚ: Είκοσι πέντε νεκροί σε επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας

ΙΡΑΚ: Είκοσι πέντε νεκροί σε επίθεση κατά τη διάρκεια κηδείας

Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν την Πέμπτη (12/4) σε βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της κηδείας Ιρακινών μαχητών που είχαν σκοτωθεί την προηγουμένη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), σύμφωνα με νέο απολογισμό αστυνομικών και ιατρικών πηγών.

Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στο Ιράκ μετά τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου και στοίχισε τη ζωή σε 31 ανθρώπους στη Βαγδάτη.

«Δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που έμπαινε η πομπή με τα φέρετρα στο κοιμητήριο» του χωριού Ασντίρα, στο βόρειο Ιράκ, εξήγησε ο δήμαρχος Σαλαχεντίν Σααλάν. Το σουνιτικό χωριό βρίσκεται στα νότια του Ας-Σαρκάτ, ενός από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE