Τσίπρας- Μακρόν: Τα είπαν για Κυπριακό, ενέργεια και Συρία

 Τσίπρας- Μακρόν: Τα είπαν για Κυπριακό, ενέργεια και Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, το απόγευμα της Παρασκευής (13/4), ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, μεταξύ άλλων θεμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ειδική αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία της Γαλλίας με την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και στην ενεργοποίηση της TOTAL.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, της Ενέργειας και της Άμυνας. Αναφερόμενοι στον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν έθιξαν το ζήτημα της ενίσχυσης της ελληνογαλλικής συνεργασίας, κατά την επόμενη περίοδο.

Ειδική αναφορά έκαναν στις εξελίξεις στο Συριακό, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων, τονίζοντας ότι απαιτούνται αποφασιστικές ενέργειες από την πλευρά της ΕΕ. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση, διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετάσχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE