ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Το όνομα που 'παίζει' για εκπρόσωπο του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Το όνομα που 'παίζει' για εκπρόσωπο του ΟΗΕ για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Η Bοηθός ΓΓ του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να οριστεί από τον Αντόνιο Γκουτέρες ως προσωπική του απεσταλμένη για να διεξάγει τις διερευνητικές επαφές με τους ηγέτες, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, και άλλους εμπλεκόμενους.

Αυτό ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή, επισημαίνοντας ότι αν αποφασιστεί από τους ηγέτες να προχωρήσει η διαδικασία, το πιθανότερο είναι να οριστεί ειδικός σύμβουλος.

Η Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο ανέλαβε καθήκοντα την 1η Απριλίου διαδεχόμενη τον επίσης Αμερικανό Τζέφρι Φέλτμαν.

Είχε υπηρετήσει για αρκετά χρόνια βοηθός μόνον η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE