ΓΑΛΛΙΑ: «Πιθανό οι αποδείξεις για τα χημικά να εξαφανίστηκαν»

ΓΑΛΛΙΑ: «Πιθανό οι αποδείξεις για τα χημικά να εξαφανίστηκαν»

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη (17/4) πως είναι πολύ πιθανό να έχουν εξαφανιστεί οι αποδείξεις από το μέρος στη Συρία στο οποίο φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με δηλητηριώδες αέριο και πρόσθεσε πως έχει ουσιαστική σημασία να δοθεί στους διεθνείς επιθεωρητές πλήρης πρόσβαση στον χώρο.

Επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στη Συρία για να επιθεωρήσουν το μέρος αυτό, όμως δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στην Ντούμα, η οποία βρίσκεται πλέον υπό κυβερνητικό έλεγχο μετά την αποχώρηση των ανταρτών.

«Από σήμερα, η Ρωσία και η Συρία εξακολουθούν να αρνούνται να δώσουν στους επιθεωρητές πρόσβαση στον τόπο της επίθεσης», αναφέρει σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι πολύ πιθανό αποδείξεις και ουσιαστικά στοιχεία να εξαφανίζονται απ' αυτόν τον χώρο», προσθέτει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό

Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες αφότου απευθύνθηκε για τελευταία φορά στους χιλιάδες πιστούς Καθολικούς, που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ανήμερα το Πάσχα.

BEST OF TOTHEMAONLINE