Έφοδοι της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια νεοναζί

Έφοδοι της γερμανικής αστυνομίας σε σπίτια νεοναζί

Έρευνες σε διαμερίσματα ακροδεξιών σε τρία ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 17/4 οι αστυνομικές αρχές της χώρας, σε συνέχεια σχετικής ομοσπονδιακής εισαγγελικής εντολής.


Οι έρευνες διενεργήθηκαν στην Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη και το Σλέσβιγκ Χολστάιν, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι προετοιμάζονταν τρομοκρατικό χτύπημα. Στόχος των εισαγγελικών ερευνών η ένωση «Nordadler», η οποία στο καταστατικό της αναφέρει –μεταξύ άλλων- «σκοπός μας, να βοηθήσουμε ώστε να ενισχυθεί ξανά ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, οι ακροδεξιοί προετοίμαζαν χτυπήματα εναντίον πολιτικών τους αντιπάλων.

Κάποιοι από τους ύποπτους βρίσκονταν στο στάδιο προετοιμασίας, προκειμένου να αποκτήσουν όπλα και εκρηκτικά.

Μέχρι στιγμής οι τέσσερις προσαγωγές δεν οδήγησαν σε αντίστοιχες συλλήψεις.

Η οργάνωση «Nordadler» ιδρύθηκε το 2017 και αμέσως μπήκε στο στόχαστρο της Εισαγγελίας ως ύποπτη για τρομοκρατικές ενέργειες οργάνωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE