Μέι και Αναστασιάδης συζήτησαν για Κυπριακό, Brexit και... Βάσεις!

Μέι και Αναστασιάδης συζήτησαν για Κυπριακό, Brexit και... Βάσεις!

Η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τόνισε τη «δυνατή στήριξη» του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια συνολική λύση του κυπριακού ζητήματος, και δήλωσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη πως η Κυβέρνησή της είναι έτοιμη να παίξει τον ρόλο της, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη (17/4) στο Λονδίνο η Πρωθυπουργός Μέι και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η κ. Μέι ευχαρίστησε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη στήριξη της Κύπρου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που εξέδωσε ισχυρή δήλωση για την επίθεση με νευροτοξική ουσία στο Σόλσμπερι.

Τον ευχαρίστησε επίσης για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Κύπρου καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με τους συμμάχους του για να ενισχυθεί η συλλογική ασφάλεια.

Κατά τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, Μέι και Αναστασιάδης «συμφώνησαν επί της ανάγκης να διατηρηθεί η στενή σχέση στην άμυνα και στην ασφάλεια και η Πρωθυπουργός είπε ότι προσβλέπει στην ενδυνάμωση αυτής μέσω μεγαλύτερης συνεργασίας σε μία σειρά δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής εκπαίδευσης και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης».

Παράλληλα η κ. Μέι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη συμβολή της Κύπρου στις μέχρι τώρα συνομιλίες για το Brexit, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ.

Συμφώνησαν, τέλος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, "στη σημασία επίτευξης συμφωνίας επί του νομικού πλαισίου για τις κυρίαρχες περιοχές Βάσεων μετά από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε αρνητικός αντίκτυπος για τους Κύπριους που ζουν και εργάζονται στις βάσεις".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE