ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Αντίθετοι στο Διεθνές Δίκαιο οι βομβαρδισμοί στη Συρία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Αντίθετοι στο Διεθνές Δίκαιο οι βομβαρδισμοί στη Συρία

Σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου, οι αεροπορικές επιθέσεις των δυτικών συμμάχων εναντίον στόχων στην Συρία ήταν αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έκθεση της ίδιας Επιτροπής, η οποία και δόθηκε στη δημοσιότητα από το κόμμα της Αριστεράς «η χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον κράτους, το οποίο επίσης καταπατά τις διεθνείς συνθήκες, είναι εναντίον το Διεθνούς Δικαίου».

Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης πως τα στοιχεία που παρατέθηκαν ως απόδειξη χρήσης χημικών όπλων από την Μεγάλη Βρετανία δεν ήταν για την Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου «αρκετά πειστικά».

Η Επιτροπή επίσης σημειώνει πως η επίθεση έγινε δίχως τη άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Βέβαια επισημαίνεται ότι η Ρωσία μπλοκάρει συνεχώς οποιαδήποτε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αφορά τη Συρία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE