ΣΥΡΙΑ: Αντάρτες αποχωρούν από θύλακα βορειανατολικά της Δαμασκού

ΣΥΡΙΑ: Αντάρτες αποχωρούν από θύλακα βορειανατολικά της Δαμασκού

Σύροι αντάρτες άρχισαν να αποχωρούν από θύλακα στα βορειοανατολικά της Δαμασκού το Σάββατο 21/4 με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αξιωματούχο των ανταρτών, σε μια συμφωνία παράδοσης που σηματοδοτεί μία ακόμα νίκη για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.



Η αποχώρηση θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στον ανατολικό θύλακα Καλαμούν, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από το ανατολικό Καλαμούν στο Ιντλίμπ και τη Γιαραμπλούς, ανταρτοκρατούμενο έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία, με 3200 μαχητές και τις οικογένειές τους να αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό πολιορκημένου θύλακα νότια της Δαμασκού. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σύννεφα καπνού πάνω από την συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μέρος του θύλακα που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ. Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) , δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την τύχη των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 Pαλαιστινίων προσφύγων στο Γιαρμούκ και τις γύρω περιοχές. "Ο εκτοπισμός συνεχίζεται με τους ανθρώπους να μετακινούνται στη γειτονική περιοχή Γιάλντα ... για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Μερικές οικογένειες μένουν στο Γιαρμούκ, είτε επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων είτε επειδή επιλέγουν να παραμείνουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες. "Δεν έχουμε αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση αυτών που βρίσκονται στο Γαρμούκ και τη Γιάλντα είναι αφόρητη".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE