Στη Γενεύη ο ΠτΔ και η κυπριακή αποστολή: «Πυξίδα μας η ελπίδα» - Δείτε φωτογραφίες
Στην Γενεύη έφτασε η κυπριακή αποστολή ενόψει της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό.
Η ΑΕΚ πήρε το 1ο σετ με 20-25…
Η Ανόρθωση έφερε τα σετ στα ίσα, κερδίζοντας το 2ο με 27-25.
Η Λαρνακιώτικη ομάδα πήρε τα δύο επόμενα σετ με 22-25 και 17 -25 και συνάμα το τρόπαιο της κυπελλούχου με 3-1 σετ.
Η ενημέρωση από την επίσημη ΑΕΚ αναφέρει «Κυπελλούχος Κύπρου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών 2017-18 η Τεχνοοικία ΑΕΚ, με την ομάδα μας να κερδίζει 3-1 σετ την Ανόρθωση στον μεγάλο τελικό που έγινε στο Ελευθερία.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και σε όλους τους συντελεστές.
Αργότερα θα ακολουθήσει η περιγραφή και όλο το φωτορεπορτάζ του τελικού».
Η ενημέρωση από ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ αναφέρει:
Η Ανόρθωση που έκανε μια φανταστική χρονιά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το τρεμπλ, αλλά κέρδισε Σούπερ – Καπ και πρωτάθλημα. Η «Μεγάλη Κυρία» τα έδωσε όλα στο δεύτερο σετ όταν ανέτρεψε τα δεδομένα και ισοφάρισε τον Τελιικό.
Παθιασμένα μπήκαν οι δυο ομάδες στο παρκέ και στα αρχικά στάδια ξεχώρισαν οι άμυνες και τα κακά σέρβις εκατέρωθεν. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ κατάφερε να έχει καλύτερες επιλογές και αφού βρήκε και μπλοκ προσπέρασε με 05-09. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ- άουτ η «Μεγάλη Κυρία» πατούσε καλύτερα και με άσο της Γεωργίας Σταυρινίδου και λάθος της Σοφί Καρπεντιέρ προηγήθηκε 11-10.
Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος με την Τεχνοοικία ΑΕΚ όμως να βρίσκει λύσεις κυρίως με την Καναδή Σοφί Καρπεντιέρ και να κτίζει μικρή διαφορά 13-15. Η Ανόρθωση κυρίως χτυπούσε με την Κροάτισσα Μάγια Μπούραζερ, η οποία όμως δεν ήταν εύστοχη. Οι Σκαλιώτισσες σε κρίσιμο σημείο ξέφυγαν 15-18.
Οι «κιτρινοπράσινες αύξησαν στη συνέχεια σε 18-23 με την Ανόρθωσγη να κάνει την προσπάθειά της ώστε να μπει στο σετ (20-23). Η Τεχνοοικία ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις και πήρε το πρώτο σετ με 20-25 σε 30 λεπτά αγώνα.
Διακύμανση: 05-08, 15-16, 18-21, 20-25.
Οι «κιτρινοπράσινες» ξέφυγαν με την Ριπνάγια και άλλο 12-17. Εκεί όμως άρχισε η αντεπίθεση της Ανόρθωσης που μείωσε στον πόντο 18-19. Η ομάδα του Ι. Κουμή κατάφερνε να έχει την πρωτοπορία με πόντους από Μάγκντις και Ριπνάγια, αλλά η Ανόρθωση με σερί 04-01 και την Μπούραζερ προηγήθηκε 22-21.
Η «Μεγάλη Κυρία» προηγήθηκε 24-22, αλλά οι «κιτρινοπράσινες» τα έδωσαν όλα και οδήγησαν το σετ στους έξτρα πόντους όπου η Μάγια Μπούραζερ «καθάρισε» για την Ανόρθωση 27-25 σε 33 λεπτά. Ο Τελικός ήταν πλέον στο 1-1.
Διακύμανση: 08-07, 12-16, 20-21, 27-25
H Tεχνοοικία ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο τρίτο σετ και παρά την ισοδυναμία δυνάμεων διατηρούσε το προβάδισμα για να ξεφύγει με 05-10, αφού η Ανόρθωση είχε λανθασμένες επιλογές.
Η Τεχνοοικία ΑΕΚ ήταν ανώτερη, ενώ η Ανόρθωση είχε προβλήματα στην ποδοχή και στην άμυνα με συνέπεια οι «κιτρινοπράσινες» να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά (09-14, 10-15,11-16,12-17). Τα δεδομένα δεν διαφοροποιήθηκαν με την ομάδα της Λάρνακας να αυξάνει τη διαφορά στο +7 13-20.
Το σετ όμως πρόσφερε συγκινήσεις, αφού η Ανόρθωση βελτίωσε το παιχνίδι της και μείωσε σε 18-21 με σερί 05-01, αλλά η ομάδα του Ι. Κουμή βρήκε τον τρόπο συνεπικουρούμενη και από τα λάθη των «κυανολεύκων» να ξεφύγουν με 19-24. Ωστόσο, εκ νέου η Ανόρθωση πίεσεγια την ανατροπή 22-24 την οποία δεν πέτυχε με την Τεχνοοικία ΑΕΚ να κερδίζει σε 29 λεπτά 22-25 και να προηγείται με 1-2 σετ.
Διακύμανση: 05-08, 11-16, 16-21,22-25
Διακύμανση: 03-08, 12-16, 14-21 17-25
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Βασιλείου, Καετάνο, Χριστοπούλου, Μπούραζερ, Πατσέκο, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ. – Αλλαγές: Στ. Ιωάννου
TEXNOOIKIA AEK (I. KOΥΜΗΣ): Ριαλά, Ιωάννου, Καρπεντιέρ, Στυλιανού,Μάγκντιτς, Ριπνάγια – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη.
Πολυτιμότερη παίκτρια αναδείχθηκε η Κροάτισσα Ματέα Μάγκντιτς της Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας.
Tον αγώνα διαιτήτευσαν οι Χρίστος Μαϊφόσιης και Ανδρέας Δανιήλ. Παρατηρητής ήταν ο πρώην διεθνή διαιτητής Νίκος Ευγενίου.
Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ. Μιχάλης Κρασιάς, μαζί με τον Α αντιπρόεδρο Κώστα Κωνσταντίνου.
Λεζ. Ένα κουβάρι οι παίκτριες, τεχνική ηγεσία και παράγοντες της Τεχνοοικία ΑΕΚ Λάρνακας πανηγυρίζουν το Κύπελλο.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις