Τραγωδία στη Μεσόγειο - 11 μετανάστες νεκροί

Τραγωδία στη Μεσόγειο - 11 μετανάστες νεκροί

Τουλάχιστον 11 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα ενώ 263 διασώθηκαν την Κυριακή (22/4), σε δύο επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης, όπως έγινε γνωστό από τις λιβυκές λιμενικές αρχές.

Στην πρώτη επιχείρηση, πλωτό του λιμενικού "διέσωσε 83 μετανάστες και ανέσυρε 11 πτώματα" σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της πόλης Σαμπράτα, ανέφερε ο στρατηγός Αγιούμπ Κάσεμ στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του λιμενικού, οι έντεκα πνίγηκαν όταν το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε.

Η δεύτερη επιχείρηση έγινε στα ανοιχτά του Ζλίτεν, που απέχει 170 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Εκεί εντοπίστηκαν δύο φουσκωτά που μετέφεραν συνολικά 180 Αφρικανούς μετανάστες, διαφόρων εθνικοτήτων. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στην Τρίπολη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE