ΛΕΜΕΣΟΣ: Απεργία πείνας από Κούρδους - Συμπαράσταση σε Οτσαλάν

ΛΕΜΕΣΟΣ: Απεργία πείνας από Κούρδους - Συμπαράσταση σε Οτσαλάν

Πενθήμερη απεργία πείνας αρχίζουν από τη Δευτέρα (23/4) μέχρι την Παρασκευή Κούρδοι μπροστά από το Διοικητήριο Λεμεσού.

Η απεργία, η οποία πραγματοποιείται από Κούρδους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεξάγεται με στόχο να επισημάνουν την ανησυχία τους για τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν αφού εδώ και καιρό δεν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για την κατάστασή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος».

Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η έκθεση της Επιτροπής για τη Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που επισκέφθηκε τον Οτσαλάν πριν 2 χρόνια.

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή, σημειώνει, δείχνει μίαν απαράδεκτη ανοχή της Επιτροπής για τη Πρόληψη των Βασανιστηρίων στην απομόνωση και στις άλλες εξευτελιστικές και τιμωρητικές συνθήκες στις οποίες κρατείται ο πρόεδρος Οτσαλάν. Σήμερα, το πιο σημαντικό ζήτημα για τη Τουρκία είναι το Κουρδικό ζήτημα, και η κατάσταση του προέδρου Οτσαλάν είναι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE