ΛΕΜΕΣΟΣ: Κίνδυνος στον παραλιακό από σεισμό – ‘Θα έχουμε θύματα’

ΛΕΜΕΣΟΣ: Κίνδυνος στον παραλιακό από σεισμό – ‘Θα έχουμε θύματα’

Εκφράζονται φόβοι, ότι αν συμβεί σεισμός πάνω 5 Ρίχτερ στον παραλιακό της Λεμεσού, θα θρηνήσουμε θύματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χρύσανθο Μανώλη (‘Πολίτης’), ο τμηματάρχης Λεμεσού των εθελοντών διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας, Χριστάκης Πιερής, σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (23/4), με βουλευτές της Επιτροπής Εσωτερικών, προειδοποίησε πως, «θα έχουμε πάρα πολλά θύματα στον παραλιακό δρόμο της πόλης, αν συμβεί σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ».

«Ένα πράγμα φοβάμαι περισσότερο» ανάφερε ο κ. Πιερή, «να μην ξυπνήσω στις 3 το πρωί και να μάθω ότι στην Λεμεσό έγινε σεισμός πάνω από 5 Ρίχτερ. Στον παραλιακό θα έχουμε πάρα πολλά θύματα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πιερή εξήγησε ότι, πολλά από τα κτήρια στον παραλιακό δρόμο αναγέρθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 υπό πλημμελείς συνθήκες και θα καταρρεύσουν σε περίπτωση δυνατού σεισμού.

Επισήμανε πως, τα σίδερα σε κάποιες από αυτές τις οικοδομές έχουν λιώσει λόγω των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν (κυρίως της άμμου) και ήδη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε μπαλκόνια και άλλα εξωτερικά μέρη αυτών των οικοδομών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE