ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Θα υπερασπιστούμε συμφέροντα σε Κύπρο και Αιγαίο»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Θα υπερασπιστούμε συμφέροντα σε Κύπρο και Αιγαίο»

Από την Κύπρο στο Αιγαίο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τη Θράκη και παντού θα υλοποιήσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι η προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του θα ξεκινήσει από τη Σμύρνη ενώ το Σάββατο θα προηγηθεί επαρχιακό συνέδριο των γυναικών του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Για την προσχώρηση 15 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στο Καλό Κόμμα (IYI Parti), ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε αν αυτή την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την αποδέχτηκε το Καλό Κόμμα. Όπως είπε παρατήρησε χθες ότι οι 15 βουλευτές δεν κάθισαν στα έδρανα του Καλού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. “Γιατί δεν πήγαν εκεί; Σημαίνει ότι δεν τους άρεσε εκεί που τους έστειλες”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα περίεργο σενάριο. Ας δούμε πως θα εξελιχθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας”, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά στο όνομα του τέως Τούρκου Προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ. Διερωτήθηκε γιατί ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναζητεί υποψήφιο δεξιά και αριστερά και τον κάλεσε να υποβάλει αμέσως εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE