Μογκερίνι: Να διαφυλάξουμε την «πυρηνική» συμφωνία με το Ιράν

Μογκερίνι: Να διαφυλάξουμε την «πυρηνική» συμφωνία με το Ιράν

Η ισχύουσα συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν λειτουργεί και πρέπει να διαφυλαχθεί, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι, την ώρα που οι ΗΠΑ και η Γαλλία δηλώνουν ότι εργάζονται για μία νέα συμφωνία.

«Είναι μία συμφωνία που υπάρχει, λειτουργεί και πρέπει να διαφυλαχθεί», δήλωσε η κ. Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια διάσκεψης δωρητών για τη Συρία στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν την Τρίτη ότι θέλουν να «εργασθούν» μαζί για μία νέα συμφωνία, εισπράτοντας αμέσως την αρνητική αντίδραση του προέδρου του Ιράν Χασάν Ρουχανί.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Δεν πάει στο Νταβός ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Την απόφαση να μην μεταβεί στο Νταβός και να μην αποδεχτεί την πρόσκληση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για την τελετή υπογραφής του λεγόμενου «Συμβουλίου Ειρήνης», έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σήμερα το πρωί, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.