ΤΟΥΡΚΙΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Κούρδος φυλακισμένος Ντεμιρτάς

ΤΟΥΡΚΙΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Κούρδος φυλακισμένος Ντεμιρτάς

Ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος ΗDP Σελαχατίν Ντεμίρτας που είναι φυλακισμένος από το καθεστώς Ερντογάν τους τελευταίους 20 μήνες, θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Ντεμιρτάς απάντησε θετικά στην πρόταση του κόμματος, ωστόσο η υποψηφιότητά του δεν ανακοινώθηκε ακόμη επειδή η διαδικασία εντός του κόμματος δεν ολοκληρώθηκε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE