Ψευδοβουλευτές βλέπουν Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες

Ψευδοβουλευτές βλέπουν Ευρωπαίους αξιωματούχους σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες

Με δύο διαφορετικές «αντιπροσωπείες», τ/κ «βουλευτές» βρίσκονται στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με αρμοδίους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Κ.Σ.Σ.Ε) και του Ευρωπαϊκού Κυνοβουλίου (ΕΚ) και της Ευρωπαικής Ένωσης αντίστοιχα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αντιπροσωπεία από τους «βουλευτές» του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν και Ερσάν Σανέρ του ΚΕΕ βρίσκονται από τις 25 Απριλίου στο Στρασβούργο για τη Γενική Συνέλευση της ΚΣΣΕ, όπου ο κ. Τζιαντάν μίλησε. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την «αντιπροσωπεία» του ψευδοκράτους στο Στρασβούργο, ο Αρμαγάν Τζιαντάν ενημέρωσε για το Κυπριακό και τις θέσεις της τ/κ πλευράς λέγοντας πως οι Τ/κ δεν αποδέχονται το υφιστάμενο στάτους κβο.

Μίλησε για τη μεγάλη σημασία που έχει η επιθυμία των Τ/κ να αρχίσουν άμεσα και πάλι οι συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και πως μετά τη σύνοδο για την Κύπρο που έληξε χωρίς αποτέλεσμα στο Κραν Μοντανά, αυτό πρέπει να γίνει με μια μέθοδο που θα επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα.

Ο κ. Τζιαντάν αναφέρθηκε στις εργασίες της ΔΕΑ, όπου η τ/κ πλευρά συμβάλλει ανταποκρινόμενη στις ευθύνες της, ενημέρωσε τα μέλη της ΚΣΣΕ για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» ως εσωτερικού ένδικου μέσου για τις ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

Στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για επαφές βρίσκεται ακόμη μια «αντιπροσωπεία» της «βουλής» στην οποία συμμετέχουν ο «βουλευτής» του ΡΤΚ. Φικρί Τορός, ο «βουλευτής» του κόμματος του Λαού, Ερέκ Τσιαγατάι και ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «βουλής», οι 3 «βουλευτές» είχαν επαφές τόσο με μέλη του ΕΚ όσο και με αξιωματούχους της Κομισιόν και μαζί με το Κυπριακό συζήτησαν το πώς μπορούν να διευρύνουν τις σχέσεις της τ/κ κοινότητας με την ΕΕ.

Σύμφωνα δε με την Κίπρις, στην Αγκυρα για επαφές με την τουρκική ηγεσία είχε και ο «πρόεδρος» της «βουλής», Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, ο οποίος είχε επίσης συνάντηση 40’ και με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE