ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 'Πρέπει να συζητηθεί λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών'

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: 'Πρέπει να συζητηθεί λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών'

Οι Ελληνοκύπριοι δεν είναι έτοιμοι να ιδρύσουν κοινό ομοσπονδιακό κράτος, υποστήριξε η τέως "πρόεδρος" της "βουλής" στα κατεχόμενα, Σιμπέλ Σιμπέρ, προσθέτοντας ότι πρέπει να συζητηθεί λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών.

Σε δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν, η Σιμπέρ είπε ότι στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να σπάσουμε τα ταμπού. “Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αναζήτηση νέων επιπέδων”, είπε η Σιμπέλ Σιμπέρ, λέγοντας ότι αυτό πλέον λέγεται και από διεθνείς παρατηρητές, από διπλωμάτες πίσω από κλειστές πόρτες. Υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν ομοσπονδία και πρόσθεσε: “Πρέπει να δούμε αυτή την πραγματικότητα".

Εάν ένας από τους "δύο λαούς", κατά την έκφρασή της, δεν το θέλει, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. “Σε τελική ανάλυση και το 1960 είχαν εξαναγκάσει σε μια λειτουργική ομοσπονδία αλλά μόνο τρία χρόνια κράτησε”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE