ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανόραμα 8ης αγωνιστικής: Χαμός και ανατροπή στη μάχη τίτλου και ξεκαθάρισμα για… Ευρωπαίους!

Πανόραμα 8ης αγωνιστικής: Χαμός και ανατροπή στη μάχη τίτλου και ξεκαθάρισμα για… Ευρωπαίους!

Με το πέρας της 8ης αγωνιστικής των πλέι – οφ του πρωταθλήματος CYTA, είχαμε ανακατατάξεις στην βαθμολογία και συγκεκριμένα στην κορυφή…

Στο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, αυτό του ντέρμπι τίτλου οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 του συνδιεκδικητή τους για την βαρύτιμη κούπα και πλέον είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Ο ΑΠΟΕΛ στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν έδειξε ίσως  το καλύτερο του αγωνιστικό πρόσωπο σε παιχνίδι της φετινής χρονιάς και κόντρα σε ένα αντίπαλο που σε προηγούμενα ματς του έβαλε δύσκολα  κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Το γεγονός ότι το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν έπαιξε το καλύτερο του ποδόσφαιρο και με  συνάθροισμα την μαζική στήριξη των ΑΠΟΕΛιστών στο ΓΣΠ κόντρα στους «κυανόλευκους» ο ΑΠΟΕΛ μπόρεσε να πάρει την πολυτιμότερη νίκη της σεζόν που πιθανών να του χαρίσει και το πρωτάθλημα.

Οι Ευρωπαίοι:

Ανόρθωση:

Για τις πιο κάτω θέσεις η Ανόρθωση ναι μεν δεν μπόρεσε να επικρατήσει της ΑΕΛ στο παιχνίδι που έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ωστόσο με την ισοπαλία της (0-0) κατάφερε να εξασφαλίσει ή καλύτερα να «κλειδώσει» και μαθηματικά την 3η θέση η οποία της χαρίζει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια.

ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της κόντρα στην Ομόνοιας και πέτυχε τη νίκη με την οποία κλείδωσε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος την 4η θέση. Πλέον στο «κιτρινοπράσινο» στρατόπεδο με εξασφαλισμένη την έξοδο στην Ευρώπη, αρχίζουν να κάνουν σκέψεις για τον μεγάλο τελικό του Μάη κόντρα στον Απόλλωνα, όπου εκεί θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο.

ΑΕΛ και Ομόνοια

Οι δύο ομάδες από νωρίς έμειναν εκτός στόχων και πλέον περιμένουν να τελειώσει αυτός ο αγωνιστικός «Γολγοθάς», έτσι ώστε να σκεφτούν τον προγραμματισμό της νέας σεζόν που όλοι εύχονται να είναι καλύτερος για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από την 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Σίγουρα η χρονιά δεν τελειώνει καθόλου καλά για τις δύο ομάδες, καθώς τόσο η ΑΕΛ όσο και η Ομόνοια είναι ομάδες που έχουν πάντα προταγωνιστικούς ρόλους και οι θέσεις που εξασφάλισαν πλέον και μαθηματικά στο πρωτάθλημα δύο στροφές πριν το τέλος δεν της αντιπροσωπεύουν με την αποτυχία να είναι δεδομένη.

Δεύτερο γκρουπ:

Στο δεύτερο γκρουπ η υπόθεση διαβάθμιση κρίθηκε από την περασμένη αγωνιστική, αφού ο Ολυμπιακός έγινε η 3η ομάδα που πήρε τον δρόμο για την δεύτερη κατηγορία μετά τον Άρη και τον Εθνικό Άχνας.

Φυσικά και στο γκρουπ της διαβάθμισης είχαμε ανακατατάξεις καθώς ο Ερμής με το «διπλό» του στην Λευκωσία επί της Δόξας, προσπέρασε την προσφυγική ομάδα και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση (6η θέση).

Eνδιαφέρον για το «χρυσό» παπούτσι:

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε επικρατεί τεράστια αγωνία για το ποιος ποδοσφαιριστής θα καταφέρει τελικά να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Ο Γάλλος επιθετικός της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έριξε το γκολάκι του με το οποίο σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα με 22 τέρματα έναντι 21 του Ματ Ντάρμπισαιρ.

Ο Άγγλος επιθετικός των «πρασίνων» χρειάζεται στις εναπομείνατες αγωνιστικές με Ανόρθωση και Απόλλωνα να πετύχει κάποιο ή κάποια γκολ έτσι ώστε να φτάσει και πάλι τον φορ της Λαρνακιώτικης ομάδας.

Απ την άλλη ο Φλοριάν Τολεμές αν μπορέσει να πετύχει τέρμα ή τέρματα τότε δεν είναι καθόλου απίθανων να αναδειχθεί αυτός πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν. 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Τον «έκαψε» μαρτυρία - Χειροπέδες σε 24χρονο για εμπρησμό οχήματος στη Λεμεσό

Πώς οι πτήσεις προκαλούν φούσκωμα - Τι μπορούμε να κάνουμε για να το αποφύγουμε

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top