ΚΟΣΜΟΣ

Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση δύο νέων συνθετικών οπιοειδών ναρκωτικών

Η Κομισιόν προτείνει απαγόρευση δύο νέων συνθετικών οπιοειδών ναρκωτικών

Tην απαγόρευση δύο νέων ψυχοτρόπων ουσιών (NPS) - κυκλοπροπυλφεντανύλ και μεθοξυακετυλφεντανύλ - σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρότεινε τη Δευτέρα (30/04) η Κομισιόν, καθώς αυτά τα ισχυρά συνθετικά οπιοειδή μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην υγεία, μερικές φορές να οδηγήσουν σε θάνατο και να αποτελέσουν μια αυξανόμενη απειλή για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά πως "έχουμε λάβει γρήγορα και αποφασιστικά βήματα για να σταματήσουμε τη διάδοση των παράνομων ναρκωτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και το 2017 είχαμε προτείνει την απαγόρευση 16 νέων ψυχοδραστικών ουσιών και την εφαρμογή ισχυρότερων κανόνων σε ολόκληρη την ΕΕ".

"Σήμερα, παρακολουθούμε τις προσπάθειες για την καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων από τα επικίνδυνα ναρκωτικά και προτείνουμε την απαγόρευση δύο νέων, δυνητικά απειλητικών για τη ζωή ουσιών", είπε συμπληρώνοντας ότι "πρέπει να μείνουμε σε επαγρύπνηση, να συνεχίσουμε το έργο μας και να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση".

Τον Ιούνιο αναμένεται να παρουσιαστεί και η έκθεση με τις κύριες τάσεις χρήσης ναρκωτικών στην ΕΕ.  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (ΕΚΠΝΤ), το κυκλοπροπυλουετανύλιο και το μεθοξυακετυλοφεντανύλιο συσχετίζονται με συνολικά 90 θανάτους μέχρι στιγμής σε ολόκληρη την ΕΕ και με ορισμένες οξείες δηλητηριάσεις. Οι ουσίες πωλούνται διαδικτυακά.

Η πρόταση της Κομισιόν θα συζητηθεί τώρα από τα κράτη μέλη στο Συμβούλιο, το οποίο, σε διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τα μέτρα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top