Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Τραμπ για Συρία και Ιράν

Τηλεφωνική συνομιλία Μακρόν - Τραμπ για Συρία και Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν την Δευτέρα (30/4) τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη Συρία και το Ιράν.

Την τηλεφωνική επικοινωνία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι δύο ηγέτες συγκρούονται για το μέλλον της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Τραμπ και Μακρόν συνομίλησαν λίγο αργότερα από την τηλεοπτική παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την οποία κατήγγειλε ότι "το Ιράν ψεύδεται" αφότου υπέγραψε τη συμφωνία, διαβεβαιώνοντας ότι έχει αποδείξεις για το "μυστικό" πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ότι θα αποφασίσει στις 12 Μαΐου ή νωρίτερα αναφορικά για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.