ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παπαπέτρου αναφέρει επίσης ότι η πρόταση που υπέβαλε ο κ. Ακιντζί «αποτελεί τεράστιας σημασίας εξέλιξη, που ανοίγει τον δρόμο για λύση του Κυπριακού», προσθέτοντας ότι «για μία ακόμα φορά η ελληνοκυπριακή ηγεσία βρίσκεται αντιμέτωπη με την Ιστορία».
Ο κ. Παπαπέτρου εξηγεί τί σημαίνει η αποδοχή της πρότασης και σημειώνει ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν αποδεχθεί την πρόταση ή «τα κολοκυνθήσουμε για να τα ματαιώσουμε, τότε επίσημα θα καταστούμε οι υπαίτιοι της μη λύσης, και αυτό θα είναι εξαιρετικά άδικο για τον λαό μας, που για 45 χρόνια υποφέρει από τις συνέπειες της κατοχής».
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις