Ισραηλινή ιστοσελίδα: Καταλήξαμε σε συμφωνία με τους Κύπριους για το ‘Αφροδίτη’

Ισραηλινή ιστοσελίδα: Καταλήξαμε σε συμφωνία με τους Κύπριους για το ‘Αφροδίτη’

Κύπρος και Ισραήλ αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να κάνουν αίτηση για διεθνή διαιτησία για το θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Αφροδίτη» του τεμαχίου 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ενημερωτικής ιστοσελίδας Globes, ύστερα από επτά χρόνια διαπραγματεύσεων έχει επιτευχθεί πρόοδος μεταξύ των δύο χωρών, αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη του κοιτάσματος.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE