Η εξόρυξη στο 'Αφροδίτη' επηρεάζει κοίτασμα του Ισραήλ - Ψάχνει συμφωνία η Κύπρος

Η εξόρυξη στο 'Αφροδίτη' επηρεάζει κοίτασμα του Ισραήλ - Ψάχνει συμφωνία η Κύπρος

Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν πρόσφατα ότι θα προχωρήσουν στην επιλογή της επιδιαιτησίας, αν δεν βρεθεί μια διευθέτηση μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν δικαιώματα από το κοίτασμα «Αφροδίτη», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ισραηλινή εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί το γειτονικό προς την «Αφροδίτη», ισραηλινό τεμάχιο «Ισάι», θεωρεί ότι η εκμετάλλευση της «Αφροδίτης» θα οδηγήσει σε εξόρυξη ποσοτήτων αερίου που ανήκουν και στο Ισραήλ. Η θέση του ισραηλινού Υπουργείου είναι ότι η ανάπτυξη του κοιτάσματος καθιστά αναγκαία τη συμφωνία μεταξύ των μερών για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.