ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση σε Λίβερπουλ, σεβασμό σε Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκριση σε Λίβερπουλ, σεβασμό σε Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρόμα έκανε κατάθεση ψυχής στην επανάληψη, όμως το 4-2 έστειλε την Λίβερπουλ στον τελικό του Κιέβου και στα δόντια της Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν τελικό που ξυπνά μνήμες από το 1981.

Ο κόσμος λατρεύει τα θαύματα, αλλά τα λένε έτσι διότι συμβαίνουν σπάνια. Η Ρόμα πέτυχε το ένα που της αναλογούσε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, τέτοιες ανατροπές δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Ειδικά, όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα που διαθέτει χίλιους και έναν τρόπους να φτάνει την μπάλα στα δίχτυα.

Για να ανατρέψει το βαρύ 5-2 στο «Άνφιλντ», η Ρόμα όφειλε να κάνει το τέλειο παιχνίδι, να μην δεχθεί γκολ. Πως να το πετύχεις αυτό όμως απέναντι σε μία ομάδα που με 46 γκολ (σε 14 παιχνίδια) έσπασε φέτος κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων;

Η Λίβερπουλ τελείωσε από το πρώτο κάθε ελπίδα των «τζιαλιορόσι», όμως τα εύσημα πάνε και στην Ρόμα, που με σπουδαία ανατροπή στην επανάληψη πήρε μία γλυκόπικρη νίκη με 4-2, που όμως στέλνει την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στον τελικό του Κιέβου απέναντι στην Μίλαν, με στόχο το έκτο Champions League, όσα καμία άλλη αγγλική ομάδα.

Μα, πως πιάνουνε το κύμα;

Ο Ντι Φραντσέσκο κατάλαβε ότι το αυτοκτονικό 3-4-2-1 του Άνφιλντ ήταν αδύνατον να λειτουργήσει απέναντι στην Λίβερπουλ, γι’ αυτό και έκανε στροφή στο 4-3-3, που όμως είχε ένα μικρό θεματάκι, αφού ο κλασικός φορ Πάτρικ Σικ ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί σε ρόλο δεξιού εξτρέμ.

Οι Ρωμαίοι μπήκαν φουριόζοι, με ορμή, όμως η Λίβερπουλ φέτος έχει την ψυχραιμία και την κλάση να απορροφά τους κραδασμούς και να χτυπάει εκεί που πρέπει. Είχαν περάσει μόλις 9 λεπτά, όταν ο Ναϊνγκολάν έκανε ένα μοιραίο πούλημα, ο Φιρμίνιο έκανε το τέλειο επιθετικό τρανζίσιον και σέρβιρε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ, που δεν είχε πρόβλημα με διαγώνιο πλασέ να κάνει το 0-1 (9’) και να παγώσει από νωρίς το γήπεδο.

Διαγωνισμός γκάφας

Η Λίβερπουλ έβγαζε ανωτερότητα στο γήπεδο σε κάθε επαφή της με τη μπάλα και χρειαζόταν κάτι αναπάντεχο για να μπει ξανά η Ρόμα στο πνεύμα της αναμέτρησης. Αυτό έγινε με ένα ασύλληπτο αυτογκόλ (14’, 1-1), στο οποίο ο Λόβρεν έκανε μία από τις γνωστές του… ποικιλίες. Σε ένα εύκολο διώξιμο, ο Κροάτης απομάκρυνε με όλη του τη δύναμη, πέτυχε στο κεφάλι τον Μίλνερ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κάριους.

Ούτε κι αυτό όμως έδωσε φτερά στην Ρόμα, που ήταν ευάλωτη σε κάθε κόντρα. Ο Άλισον έσωσε με τα πόδια ένα εξ’ επαφής σουτ του Μανέ, μετά από φοβερή κούρσα του Ρόμπερτσον (24’), όμως ήταν φανερό ότι το δεύτερο γκολ ερχόταν.

Αυτό το έδωσε στο πιάτο ο Έντιν Τζέκο, όταν με λάθος απομάκρυνση μετά από κόρνερ, έδωσε καθαρή ασίστ στον Βάιναλντουν, ο οποίος με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 (25’) και να δώσει νέο μαξιλάρι ασφαλείας.

Το δοκάρι του Ελ-Σααράουι σε μακρινό σουτ που κόντραρε κιόλας (35’) ήταν η μοναδική στιγμή αντίδρασης της Ρόμα, απέναντι σε μία Λίβερπουλ που αντιμετώπισε κάπως μπλαζέ το τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου.

Κατάθεση (ιταλικής) ψυχής

Είναι άγνωστο τι είπε στους παίκτες του ο Ντι Φραντσέσκο, αλλά αυτοί έπαιξαν στην επανάληψη, σαν να μην υπήρχε αύριο. Κατέθεσαν ότι είχαν στο χορτάρι κι άγγιξαν το τέλειο, απέναντι σε μία σκασμένη Λίβερπουλ.

Μία απίθανη επέμβαση του Κάριους κράτησε το 1-2, όμως στην επόμενη φάση ο Τζέκο κέρδισε της κόντρες και με ψύχραιμο διαγώνιο βολέ έκανε το 2-2 (52’). Η είσοδος του Τσενγκίζ Ουντέρ έκανε ακόμα πιο επιθετικούς τους «τζιαλορόσι», με τον Τούρκο να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του αγγίζοντας το γκολ (60’), το οποίο θα μπορούσε να έρθει τρία λεπτά αργότερα.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ ως άλλος τερματοφύλακας απέκρουσε με το χέρι την μπάλα στο σουτ του Ελ-Σααράουι (63’), όμως το καθαρό πέναλτι δεν είδε μόνο ο Νταμίρ Σκόμινα, σε μία φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης.

Ο Κάριους είχε και πάλι την απάντηση σε διαγώνιο σουτ του Τζέκο (80’), όμως παρακολούθησε ως θεατής τη ρουκέτα του Ναϊνγκολάν που πρώτα βρήκε το δοκάρι και έκανε το 3-2 (86’), ένα γκολ που δεν πανηγύρισε ο Βέλγος μέσος.

Ούτε εκεί όμως η συγκινητική Ρόμα σταμάτησε την προσπάθεια. Στις καθυστερήσεις ο Σκόμινα είδε αυτή τη φορά το νέο πέναλτι (ξανά με χέρι) που έκανε ο Κλάβαν, όμως το 4-2 από τον Ναϊνγκολάν ήρθε όταν η άμμος στην κλεψύδρα είχε αδειάσει.

Η Ρόμα δεν πρόλαβε να κάνει ούτε μία επιπλέον κατεβασιά, το 4-2 ήταν η πιο ένδοξη, μα άχρηστη μεγάλη νίκη της ιστορία της. Η Λίβερπουλ είναι στον τελικό…

ΡΟΜΑ: Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάτσιο, Κόλαροφ, Πελεγκρίνι (53’ Ουντέρ), Ντε Ρόσι (68’ Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Σικ, Τζέκο, Ελ-Σααράουι ((74’ Αντονούτσι).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (92’ Κλάιν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βάιναλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Σολάνκε), Μανέ (83’ Κλάβαν).

 

 

 

Πηγή: www.sdna.gr

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top