ΑΓΚΥΡΑ: «Δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας» - Αδειάζουν τον Ακιντζί

ΑΓΚΥΡΑ: «Δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας» - Αδειάζουν τον Ακιντζί

«Με τη νοοτροπία των Ελληνοκυπρίων δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, προσθέτοντας ότι «πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος».

Ενόσω δεν υπάρχει αλλαγή στη νοοτροπία των Ε/κ, «δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, κληθείς να σχολιάσει την έκκληση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για αποδοχή του πλαισίου Γκουτέρες, ανέφερε ότι «υπάρχει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων 50 χρόνων που συνεχίζεται αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε φαύλο κύκλο, δεν υπάρχει πρόοδος. Εμείς σε αυτή τη διαδικασία προσπαθήσαμε πάντοτε να είμαστε εποικοδομητικοί, να είμαστε ένα βήμα μπροστά αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα».

«Είναι καθαρό πως αυτό οφείλεται στη νοοτροπία της ε/κ πλευράς», ισχυρίστηκε ο Χαμί Ακσόι, ενώ είπε ότι θέλει να τονίσει όχι τί θα γίνει, αλλά τί δεν θα γίνει.

«Ενόσω δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στην ε/κ πλευρά, εμείς δεν έχουμε πρόθεση να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι. Με τη νοοτροπία των Ε/κ δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση ομοσπονδίας. Πλέον εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δοκιμαστεί ένας νέος δρόμος», ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Πάει Γενεύη ο Αναστασιάδης - Έρχεται Κύπρο Βρετανός Υφυπουργός ενόψει πενταμερούς

Στην Κύπρο αναμένεται να αφιχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Μαρτίου, ο Βρετανός Υφυπουργός για την Ευρώπη Στίβεν Ντάουτι για επαφές την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, και με τις δύο πλευρές ενόψει της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.