ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην φυλακή ιδιοκτήτης σκύλων – Βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στην φυλακή ιδιοκτήτης σκύλων – Βρέθηκαν σε κωματώδη κατάσταση

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 42χρονος, με την κατηγορία ότι παρέλειψε να διασφαλίσει την υγεία και την ευημερία των σκύλων του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Βάσο Βάσου (‘Πολίτης’), ο 42χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Ο 42χρονος κάτοικος Αραδίππου, ο οποίος βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία που αντιμετώπιζε, το καλοκαίρι του 2015,  καταγγέλθηκε από άτομα που ανήκουν σε φιλοζωική οργάνωση, ότι οι δύο σκύλοι που είχε υπό την φύλαξη και φροντίδα του σε περιφραγμένο χώρο, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία σε άθλια κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την καταγγελία, στις 22 Αυγούστου 2015, αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο όπου φυλάγονταν οι σκύλοι και διαπίστωσαν ότι δύο σκύλοι, ράτσας Mix Terrier και Mix Beagle, έφεραν μεγάλο αριθμό τσιμπουριών και ψύλλων στο κορμί τους, περισσότερα όμως στο πρόσωπο και στα αφτιά.

Μάλιστα, ο Mix Terrier έφερε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ψύλλων, παρουσίαζε υψηλό πυρετό, είχε αναιμία και διάρροια. Το συγκεκριμένο ζώο, εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση και λίγο αργότερα ξεψύχησε στο κτηνιατρείο που μεταφέρθηκε για περίθαλψη.

Όπως ανάφερε ο δικαστής της υπόθεσης, η παράληψη του κατηγορουμένου να φροντίσει τα ζώα του, είναι τέτοιας έκτασης που θα μπορούσε να θεωρηθεί βάναυση και βασανιστική συμπεριφορά, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια απομυζούν και ζουν από το αίμα των σκύλων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE