ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Υποψήφιος της αντιπολίτευσης ο Μουχαρέμ Ιντσέ

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Υποψήφιος της αντιπολίτευσης ο Μουχαρέμ Ιντσέ

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο μεγαλύτερος σχηματισμός της τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε τον βουλευτή Μουχαρέμ Ιντσέ για να αντιμετωπίσει τον αρχηγό του κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις πρόωρες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Ιουνίου.

«Με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου θα εκλεγώ πρόεδρος», δήλωσε στη διάρκεια τελετής στην Άγκυρα ο Ιντσέ, σημαντικό στέλεχος του CHP και δεινός ρήτορας ο οποίος επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν. «Θα γράψουμε ιστορία!», τόνισε πριν καλέσει τον Ιντσέ επί σκηνής.

Στην πρώτη του ομιλία ως επίσημος υποψήφιος του CHP, ο Ιντσέ δεσμεύθηκε ότι, αν εκλεγεί, θα είναι «πρόεδρος όλων» και «αμερόληπτος». Για να υπογραμμίσει τη δήλωσή του, αφαίρεσε το σήμα του CHP που είχε στο σακάκι του και το αντικατέστησε με μια τουρκική σημαία.

Έπειτα από πολλές ημέρες αοριστίας αναφορικά με τον υποψήφιο του CHP, το όνομα του Ιντσέ βρισκόταν εδώ και μερικές ημέρες στο στόμα όλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα κατ' ιδίαν συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE