ΕΔΕΚ: «Ευχόμαστε ότι ο Πρόεδρος δεν θα συναινέσει στη διασύνδεση Κυπριακού-Ενέργειας»

ΕΔΕΚ: «Ευχόμαστε ότι ο Πρόεδρος δεν θα συναινέσει στη διασύνδεση Κυπριακού-Ενέργειας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί.

Το κόμμα κάνει λόγο για συνέχιση και ολοκλήρωση των ενεργειακών προγραμμάτων και καλεί τον Πρόεδρο να μη συναινέσει στη διασύνδεση του Κυπριακού με την Ενέργεια.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, κ. Ακιντζί, επαναλαμβάνουμε πως για την ΕΔΕΚ είναι αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε διασύνδεση των θεμάτων αξιοποίησης των ενεργειακών πόρων με τη λύση του κυπριακού.

Ευχόμαστε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα συναινέσει στη διασύνδεση της όποιας συζήτησης για επίλυση του κυπριακού με τα ενεργειακά προγράμματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εκτιμούμε πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει αδιάκοπα και χωρίς καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ενεργειακών της προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αξιοποιήσει ισχυρά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως αυτά του Μαΐου του 1983, τα οποία, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνουν την ανάγκη να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απρόσκοπτη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ενεργειακών της πόρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE